E-jjysCVUAIEr0v.jpg
E-zaXk4UUAMqJcc.jpg
E-zaXk3VEAAoiRj.jpg
E-lRieMUYAUlneS.jpg
E-lRid6VQAIIKkN.jpg
E-q8JM2UcAkdaG5.jpg
E-q8JM2VkAonmCJ.jpg
E-3XkBoVUBgKVf-.jpg
E-vl50qVgAQd-YW.jpg
E-whKUgWEAMySeb.jpg
2021/09/10 Lucifer 6. évad (finálé)
2021/09/10 ComingSoon.net interjú
2021/09/09 Entertainment Weekly interjú
2021/09/03 TV Line interjú, Netflix videó
icon-clock-o
2017.08.06.
icon-pencil
Szandi
icon-comment
0
icon-tag
Egyéb

null A tény, hogy a sor minden évben egyre csak nő a Lucifer panel előtt a Comic Conon, már egy nagy jel, hogy milyen népszerű a sorozat. A #Lucifanok egyre többen lesznek és úgy tűnik a színészek és a sorozat csapata nem is lehetnének hálásabbak. Nem csak azért, hogy megalkothassák az egyik legérdekesebb panelt a Comic Conon, de még a vágó rendezők, Joe Henderson és Ildy Modrovich is csatlakoznak a mókához, bizonyítva, hogy mennyire elkötelezettek a sorozathoz és a rajongókhoz, akik támogatják őket. És nem csak az interneten lépnek kapcsolatba velük, hanem szívesen meghallgatják, hogy melyik karakterfejlődést élvezték a rajongók a legjobban és próbálnak több ilyen jelenetet belevinni a műsorba. Az első két évadnál felfedezhették a családod és ez az évad még inkább a karakterek identitásairól fog szólni. Az utóbbi évad fináléban, ahol az Anya (Tricia Helfer) egy másik dimenzióba lép át, hátrahagyva Charlotte testét; és Lucifert is láthatjuk egy sivatagban, lebarnulva és a szárnyait visszakapva, egyértelművé téve, hogy Lucifer és Charlotte sok lélekkeresésen mennek majd keresztül ebben az évadban.

Bár a többi karakternek is ezt kell majd tennie a sorozat folyamán. Chloe (Lauren German) újra elveszíti Lucifert; Dan (Kevin Alejandro) hirtelen elveszti azt a nőt, akit szeret; Dr. Linda (Rachael Harris) felépül majd egy halálközeli élményből; Amenadiel (D.B. Woodside) megkérdőjelezi a helyét a világon és Maze (Lesley-Ann Brandt) újra csoportosul majd egy érzelmes élmény után, mikor elveszti a barátját.

Míg a rajongók az előző évad csavarját élik át – az évad, ami híresen rövid lett; azzal az ígérettel, hogy a maradék részek majd a 3. évad elején kerülnek bemutatásra – Modrovich és Henderson keményen dolgoznak, hogy új történetszálat vigyenek a 3 évadba, beleértve a legújabb ellenséget, mióta Lucifer csatája Istennel úgy tűnik, hogy fel lett göngyölítve. A Comic Con panel alatt a hallgatóság meglepődött az új színészen – aki a Smallwille-es Tom Welling -, aki Marcus Pierce-t alakítja majd, és aki a rendőrség feje lesz; valamin Chloe kegyeiért küzd majd, aminek persze nem lesz jó vége Luciferrel. Vagy Dannel.

Közvetlenül a Comic Con panel után a ScreenSpynak volt lehetősége beszélgetni a Lucifer színészeivel; beleértve Tom Ellis-t, Rachel Harris-t, Tricia Helfert, Kevin Alejandro-t és Aimee Garciát, valamint Modrovichot és Hendersont is, a rajongóktól kapott kérdésekkel felszerelkezve és a riporter kérdéseivel beszélgettünk arról, hogy mi történt és mi jöhet még. “Sok ördögiséget fogunk még látni Lucifertől, ahogy próbálkozik azzal foglalkozni, hogy ki akar lenni és újra küzd azzal, hogy ki is volt” – mondja Henderson. Modrovich hozzáteszi: “Mi is Lucifer? Egy angyal? Az ördög? Jó? Rossz? Melyik akar igazán lenni? Lucifer egy örök tinédzser. Nem szereti, ha megmondják neki, hogy mi is ő.”

Most, hogy angyali szárnyakkal fegyverkezett fel, Lucifer tényleg elkezd gondolkozni, hogy ki is ő és ki akar lenni. Ehhez hozzáteszzük a bonyolult kapcsolatát Chloe-val, ami egy hatalmashúzóerő a rajongók számára, akik tudni akarják, hogy mi van még számukra. Henderson és Modrovich is szeretik húzni a Deckerstar rajongókat, hogy sokat kell várniuk még egy tényleges előrelépéshez, de aztán elmondják, hogy az egyik főok, hogy behozták Welling karakterét a rajongóknak, az a Lucifer és Chloe dinamikájának a lángja. “Az a legjobb, hogy Tom Welling karaktere a legjobb út, hogy felújítsuk a két karakter kapcsolatát” – mondja Henderson. Modrovich egyetért és hozzáteszi: “Ez mindig is egy hullámvasút lesz, egy illanó szerelmi háromszög”, szóval úgy tűnik, hogy Lucifer és Chloe több nehézséggel fognak megküzdeni a kapcsolatukban.

Nem Lucifer az egyetlen, aki a saját személyiségét keresi. Tricia Helfer anyakaraktere elmegy, hátrahagyva az igazi Charlotte-ot, hogy maga találja ki, hogy mi is történt az elmúlt pár hónapban. Míg Helfer azt mondja, hogy sok minden ami Charlotte-tal történt, az a képernyőn kívül történt, szereti azzal húzni a rajongókat, hogy sokkal több van abban, amit Anya tett és Charlotte-nak kell megküzdenie ezekkel. “Az egyik dolog, amivel szeretek heccelni, hogy körülbelül 2 hely van, ahova mehetett volna (míg Anya a testében volt) és meggondolva, hogy büntetőjogi védő volt, az nem feltétlenül teszi a legjobb anyává, nem volt ott a gyermekeiért, szinte mindig távol volt… talán van egy kis munkája megtalálni magát és ezzel foglalkozni.”

“De még így is ugyanaz a személy szeretne maradni? Lesz még itt egy szerelmi háromszög, problémák és egyéb dolgok. Nem fogja tudni, hogy Lucifer és Amenadiel a fiai – nem az ő fiai – és Dan, róla nem is fogja tudni, hogy kicsoda. Ezek az emberek számára újak, de lesznek majd kis emlékei.” Ha már Danről beszélünk, Kevin Alejandro beszélt a dinamikáról az “új” Charlotte-tal. “Azt tudom, hogy felfogjuk-e fedezni egy ‘talán’ kapcsolat lehetőségét és megpróbálunk rájönni, hogy hogyan működhet egyáltalán egy kapcsolat Charlotte-tal.” Dan le lesz törve, hogy Charlotte nem emlékezik a kapcsolatukra és ez az a dolog, amin dolgozni fog; és az a sok improvizációs óra segíteni fog neki. Ezenkívül Alejandro már alig várja az új dinamikát, amit Welling fog hozni a sorozatba, ahogy néhány karakter még Pierce engedélyére vár, ami néhány elég vicces szituációhoz vezet. Bár Danre biztosan hatással lesz a szerelmi háromszög, amit Welling karaktere kreál majd, de Alejanro szerint “Ez egy lehetőség Lucifernek is és Dannek is, hogy egy más szintű kapcsolatot teremtsenek”, ami még jót is jelenthet.

Dr Lindának is megvannak a maga bajai, amivel foglalkoznia kell, a halálközeli élménye után, ami a 2. évad végén történt. Rachel Harris elmondta, hogy mennyire várja ezt a történetszálat, mert, ahogy a színésznő elismeri, mióta a sorozat elindult, mindig is biztos akart lenni benn, hogy Dr. Lindában több van, mint csak egy valaki, aki dögösnek tartja Lucifert. Bár miután bele lett rángatva Lucifer és Maze világába, ez felborítja a hitét és ahogy Harris mondja: “Szerintem egy kicsit tagadásban is van, ahogy a 3. évadhoz haladunk, mert sok mindent kell lenyelnie, hogy ő az egyetlen ember, aki tud Luciferről, az elhagyó anyáról és hogy emiatt majdnem meg is hal. Ez nagyon sok feldolgozni való. Sok poszt-traumás stressz érte.” Az a stressz még folytatódni fog, előhozva Dr. Linda karakterét, ahogy egyre jobban haladunk előre. Szerencsére ott van a barátsága Maze-zel, aki segít neki és ahogy Harris leírja, “ez a legjobb női kapcsolat a TV-ben perpillanat”.

A másik nagyon jó női karakter a sorozatban, az Ella. A 2. évadban a rajongók majd meghaltak, hogy többet tudjanak meg róla, hiszen egy pezsgő nőként jön be, akinek erős megérzései voltak, de ahogy haladunk előre, kiderül, hogy Ella nem csak zárakat tud kinyitni, hanem autókat is lopott. Aimee Garcia meséli, hogy többet megfogunk tudni arról, hogyan nőtt fel Ella Detroiban 4 fiútestvérrel és hogyan mutatta meg a nagymamája, hogy hogyan nyisson ki zárakat és lopjon autókat a testvéreivel, valamint hogy mennyire a hit és a tudomány felé fordult. Plusz a 3. évadban megtudunk egy hatalmas titkot Elláról. “Lesz egy olyan rész, ahol ő és Lucifer egy kirándulásra indulnak. Mikor utaznak, mond valamit Lucfernek, amire ő úgy reagál, hogy ‘micsoda?’ És Ella csak ennyit mond: ‘Tégy úgy, mintha nem mondtam volna. Felejtsd el’. Ez a kis darab el lett dobva és majd egy későbbi részben lesz elmagyarázva. Nagyon sok titka van.” Úgy tűnik, hogy a rajongók sok Ella és Lucifer részeket látnak majd, ahogy Ella többször kerül kapcsolatba égi teremtményekkel és többet tud meg a Lucifer-féle világról. Az ő “bátyj/húg” kapcsolatuk elfog majd mélyülni, ahogy Lucifer próbálja visszafogni a lány szenvedélyét, ahogy egy idősebb bátyj próbálja védeni a húgát attól, hogy túl messzire menjen.

Aztán ott van maga az ördög. Mikor a következő évadról kérdeztük, Tom Ellis elismeri, hogy ledöbbent, mikor a sivatagi részt olvasta, mikor visszakapta a szárnyait, de azt mondja, ez alapozza meg az egész évadot.
“Mit jelentenek a szárnyak Lucifernek? Miért érdekelte ennyire, mikor valaki ellopta őket tőle? Mit képviselnek számára? Szerintem nem akar mások által meghatározott lenni, főleg nem az apja által, így hogy visszakapta őket, mihez fog kezdeni? Hogyan fog reagálni?” Hozzátette azt is, hogy ez egy személyiségi krízis is, ahogy egy új ellenség jön Welling karakterével, akit Ellis alig vár. “Mindig is néztem a Smallwille, úgyhogy volt egy kis rajongói pillanaton. Tom és a karaktere egy kis dinamikát ad majd a sorozatnak. Csak képzelni tudom, hogyan alakul majd. Jó móka lesz.”

Ellis azt is elmesélte, hogy milyen családi problémák folytatódnak majd ebben az évadban. “Mindig lesz egy kis oda-vissza dolog Lucifer és Amenadiel között. Még az identitás kérdésre visszatérve, Amenadiel még mindig próbál rájönni, hogy mi is a célja. Attól, hogy ő a kedvenc fiú, de ez mégis mit jelent?” Biztosan lesznek még problémák, de Ellis nagyon szeretné, ha több lenne Trixie-bel. Kérdeztük, hogy lesz-e több jelent vele, grimaszolt, majd bólintott: “Remélem.”

És míg a karakterek keresik az identitásukat, van lehetőség újabb vendégsztárok megjelenésére is. Mikor megkérdeztük, kiket látnának szívesen ebben az évadban, Modrovich rögtön rávágta: “Elfogom rabolni Rachel Harris válaszát, mert imádná John Cleese-t, mint Isten. De szeretném Oprah-t látni Istenként.” Henderson bólint: “Willia Garson, csak mert megkért rá, hogy ezt mondjam”.

A sorozat október 2-án tér vissza a Fox csatornára.


Vélemény, hozzászólás?