E-jjysCVUAIEr0v.jpg
E-zaXk4UUAMqJcc.jpg
E-zaXk3VEAAoiRj.jpg
E-lRieMUYAUlneS.jpg
E-lRid6VQAIIKkN.jpg
E-q8JM2UcAkdaG5.jpg
E-q8JM2VkAonmCJ.jpg
E-3XkBoVUBgKVf-.jpg
E-vl50qVgAQd-YW.jpg
E-whKUgWEAMySeb.jpg
2021/09/10 Lucifer 6. évad (finálé)
2021/09/10 ComingSoon.net interjú
2021/09/09 Entertainment Weekly interjú
2021/09/03 TV Line interjú, Netflix videó
icon-clock-o
2017.12.20.
icon-pencil
Szandi
icon-comment
0
icon-tag
Interjú, Tom Ellis

Tom Ellis elmondja milyen megjeleníteni az ördögöt

Ha már az ördögről beszélünk, Tom Ellis bedobja sármját a TV nézőknek az egész világon, mikor ördögi szerepében megjelenik a képernyőn a Lucifer sorozatban.

Olyan sorozatokban bizonyított már, mint az EastEnders, Miranda és a Doctor Who 3. évadának záróepizódjában is feltűnt már; a walesi származású színész már régóta köztudott a brit szigeten, bár leginkább Lucifer Morningstarként lett az egész világon ismert. Az unott ördög megtestesítőjeként megfogta a nézőket és a kritikusokat egyaránt, a második évaddal pedig még inkább feljebb jutott, beleértve az a kampót is, ami megfogta a hallgatóságot és még többet akarnak. Szerencsére a várakozás véget ért, a 3. évad október elején kezdődik. Úgyhogy fel is lehet készülni Ellis ördögien vonzó sármjára egészen 2018 elejéig és addig is megoszt velünk néhány bensőséges infót a sorozatról és a színészi létről.

DAMAN: Szia Tom, örülünk, hogy itt vagy. Hogy érzed magad mostanában?

Tom: Nagyon jól, köszönöm. Eléggé beleástam magam a Lucifer 3. évadának forgatásába, így nem alszom sokat, de nem panaszkodom.

DAMAN: Szóval, idén októberben kezdik vetíteni a Lucifer 3. évadát. Még mindig szereted a “Pokol ördöge szombatonként LA-ben” szerepet alakítani?

Tom: Nagyon is. Most úgy érzem ez az igazi álom munka számomra. Nagyon közel kerültem mindegyik kollégámmal és úgy érzem, mintha csak elmennék játszani a barátaimmal mindennap.

DAMAN: Ha visszamehetnénk a kezdetekre, volt bármilyen kételyed Lucifer szerpével kapcsolatban? És mi volt az, ami végül ehhez a szerephez vezetett?

Tom: Nem volt semmi kételyem vele kapcsolatban. Próbáltam levenni a terhet erről az egész “Ördög” dologról és csakis a karaktert vettem figyelembe – és amit láttam bonyolult volt, de igenis jó móka megtestesíteni. Szerintem leginkább az vezetett ide, hogy ott volt a lehetőség egy olyan karaktert alakítani, ahol van dráma, komédia és akció is egybegyúrva. Mikor az első évad szövegkönyvét olvastam, rengeteget nevettem.

DAMAN: A Lucifer első évada jól teljesített, a 2. évad is. Mit várhatnak a rajongók és az újabb nézők a következő évadtól?

Tom: Szerintem most elég sok karaktert hoztunk be a sorozatba, így a 3. évad kicsit sok kereszttörténetet fog szőni a kapcsolatokba. Karakterek, akik azelőtt keveset voltak, most több esélyt kapnak. Van 4 elálló epizódunk, ami inkább ilyen bevezetők, nem annyira szokványos megoldása a sorozatoknál. Nagyon jó volt ezeket forgatni és szerintem a Lucifer rajongók imádni fogják. Valamint új szerelmi háromszögünk is van és remélem, lenyűgöz majd mindenkit.

DAMAN: Nem sokan tudják, hogy a Lucifer egy képregényen alapul. De rengetegen tudják, hogy egy képregény adaptációban lenni nagy dolog egy színész számára. Egyet értesz?

Tom: Elég vicces dolog, addig nem is tudtam, hogy képregényadaptációról van szó, míg a sajtó be nem jelentette, hogy szerepelek a sorozatban. Azt hiszem ezt kicsit ciki beismerni. De egyrészről örülök, mert nem befolyásolta a döntésemet a projekttel kapcsolatba, vagy nem adott előre kialakított ötleteket a karakterrel kapcsolatban. De Neil Gaimannak tartozom egy köszönettel, hisz elnézte a tudatlanságomat és volt olyan kedves és küldött néhány példányt a könyvekből, így teljesen felkészült vagyok. Talán az teszi mássá a képregényes sorozatokat, hogy már van egy előre kialakult rajongó táboruk. De szerintem ez a sorozat ezen túl is vonzott embereket és ettől olyan izgalmat.

DAMAN: Most a sorozat teljes gőzzel halad előre és a nézők imádják; szerinted mi volt a reakció erre az “ördög egy szimpatikus megvilágításban” szerepnek a kezdetekkor?

Tom: Ahogy mondtam, amikor ez az egész reakció dolog megtörtént, szerintem buta dolog elítélni valamit azelőtt, mielőtt elkezdenénk nézni és ez a hozzáállás többet sugall azokról az emberekről, mint a sorozatról. Számomra ez a sorozat egy igazi megváltás történet. Lényegében egy javíthatatlan karakterről szól, aki a saját emberségét igyekszik megtalálni – és szerintem egy ilyen történetet megéri elmesélni.

DAMAN: Amúgy hogyan helyezted magad egy olyan karakter cipőjébe – és fejébe – magad, mint Lucifer?

Tom: Őszintén a zene mindig is segített belejutni azoknak a karaktereknek a fejébe, akiket alakítok. Imádok listákat készíteni, amik hasonló hangulatot, tónust vagy egy bizonyos érzelmet sugallanak. Egyfajta zenei hangulatfal. A zene azonnal eljuttat valahova, egy olyan helyre, amik a szavakon túl vannak.

DAMAN: Van valami ebben a karakterben, amivel azonosulni tudsz?

Tom: Elég sok. Mindkettőnknek van valamije, amit szégyell, múltbéli választások. Szerintem, aki ezt tagadja, az hazudik. Viszont szereti az élet vicces oldalát nézni, amit én is mindig szoktam – talán néha túl sokszor. Szereti a szójátékokat, ahogyan én is.

DAMAN: Ennél maradva, fogunk látni új karakterben is valamikor?

Tom: Nehéz találni más projekteket a Lucifer mellett, mert szinte egész évben forgatunk. De volt egy kis jelenetem Rebel Wilson egyik komikájában, ami nagyon jó változás volt számomra.

DAMAN: És esetleg egy régebbi karakter felidézése? Például hallottunk arról, hogy visszatérnél a Mirandába…

Tom: Mindig is mondtam, hogy szívesen visszatérnék a Mirandához, ha még több epizódot készítenének. Az életem elég nagy részét kiteszi és imádok mindenkit, aki ott volt. Határozottan beszélnek néhány epizód lehetőségéről, de most tényleg csak ennyit tudok. Így mindenkinek várnia kell.

DAMAN: Hosszú távon mi a helyzet? Mik azok a nagy lépések vagy mérföldkövek, amiket elszeretnél érni?

Tom: Szerepeltem egy darabban 3 és fél éve és mindig eszembe jut, hogy mennyire szeretem a színházat. Azóta is egyre jobban vágyom rá. Úgy látom a színházat, mint egy rehabilitációt a színészeknek, visszatérsz az alapokhoz és eszedbe jut, hogy miért is szerettél bele igazán a színészetbe. Így remélem, hogy hamarosan visszatérhetek. Valamint szeretnék pár filmet is készíteni. De lényegében a változatosság az, amire mindig is vágyom színészként.

DAMAN: Ha visszamehetnél egy kicsit, mit gondolsz a legkiemelkedőbb szerepednek? Ami tényleg feltett a térképre…

TOM: Az Egyesült Királyságban határozottan a Miranda. Az a sorozat megváltoztatta az életünket, olyan módon, ahogyan senki nem várta. De a szigeten kívül az amerikai Rush sorozat volt az igazi. Nagyszerű szerep volt és szomorú, hogy nem folytatódott tovább. De határozottan hiszem, hogy ez vezetett el a Luciferhez.

DAMAN: Személyesen volt olyan szerep, filmes projekt vagy bármilyen forgatási jelenet, amire azt mondtad, hogy “Igen, ezt szerezném életem végéig csinálni”?

Tom: Talán az a pillanat, amikor először alkalmaztak, mint professzionális színész. Azelőtt az a 3 év, amit a dráma iskolában töltöttem, olyan volt, mint egy álom. Olyan tudással vagy körülvéve, amivel a legtöbb drámatagozatos diák nem biztos, hogy színészként végzi. Így az, hogy megkaptam az első munkámat, az egy igazi álom volt.

DAMAN: Szerinted, mit kell tennie egy színésznek, hogy most sikeres legyen? És ezen tovább haladva, a te sikeredhez mi volt a kulcs?

Tom: Először is, egy nagyadag szerencse kell. Minél többet dolgoztam, annál jobban rájöttem, hogy mennyire kicsúszik a kezedből a dolog, ha jelentkezel szerepekre. De őszintén, amit megtehetsz színészként, dolgozz minél keményebben, hiszen ez az alappillére, hogy megkapd a munkát. Ez nem a hálózatokról szól. Ez az előkészületekről és befektetésekről szól. Azt hozod ki belőle, amit beleteszel. Az amerikai meghallgatások döbbentettek rá, hogy mennyire erős a versenyszellem, így miért ne tegyem a legtöbbet, amit csak tudok?

DAMAN: Mi a legjobb tanács, amit valaha hallottál?

Tom: Mark Strond mondta nekem egyszer: “Tudd, mit csinálsz”.

DAMAN: És ha valaki – mondjuk egy fiatal, kezdő színész – tanácsot kérne tőled, mit mondanál?

Tom: Azt mondanám, hogy dolgozzon keményen és védje magát. Mikor meghallgatásra mész, hozz konkrét döntéseket és ragaszkodj hozzá. De kapjanak azon, hogy próbálsz rájönni, mit szeretnének tőled.

DAMAN: Szerinted az, hogy van egy biztos közösségi médiás megjelenésed fontos a munkád során?

Tom: Az egyetlen ok, amiért van közösségi médiám, mert ebben dolgozom. Nem azért, mert természetesen jön vagy, mert amúgy is megcsináltam volna. De nagyon jó kapcsolatot alakított ki a rajongókkal. Viszont szerintem az emberek túlságosan is odáig vannak ezekért az oldalakért.

DAMAN: Ránéztünk egy kicsit a Twitter oldaladra és úgy tűnik, nem húzódsz vissza a jelenlegi problémák elől. Mi vezet ahhoz, hogy reagálj emberek bejegyzéseire?

Tom: A legtöbben tudják, hogy elég toleráns ember vagyok, és igen jó vagyok abban, hogy ne figyeljek az udvariatlan emberekre. De Donald Trump megválasztása ezt megváltoztatta. Szerintem az egész világon nincs olyan ember, aki ennyire nem foglalkozik a veszéllyel és nemtörődöm lenne azzal szemben, amit hozott a világra. Ő egy bántalmazó és ez egy olyan dolog, amit nem tudok elviselni.

DAMAN: A Twitteres trollok mellet, mi bosszant a leginkább?

Tom: A rossz sofőrök; akik egyszerre vezetnek és üzeneteznek. Ami a legtöbb emberre igaz Los Angelesben.

DAMAN: Mi tesz boldoggá?

Tom: Az idő, amit a gyermekeimmel tölthetek. Bármikor megtudnak nevettetni, amire senki más nem képes. És persze a menyasszonyom, Meghan. Meg a sör.

DAMAN: A munkád mellett, mi az, ami még a szenvedélyed?

Tom: Imádom a sportokat. Bármit megnézek, tényleg, de stabil football rajongóként nőttem fel és nagy Arsenal rajongó vagyok. Szeretek golfozni, de elég hátrányba kerültem, mert perpillanat nincs időm játszani.

DAMAN: A jövőben miről szeretnél emlékezetes maradni?

Tom: Leginkább az érdekel, hogy a gyermekeim miről emlékeznek rám. Olyan valaki szeretnék lenni, aki inspirálja őket, hogy kedvesek, szeretők legyenek, és kövessék az álmaikat.

DAMAN: Az utolsó kérdés pedig, mi az, ami segít szembenézni egy újabb nappal?

Tom: A tény, hogy az élet rövid.


Vélemény, hozzászólás?